Ahjus küpsetatud tursk ja kartulipuder ei vaja erilist tutvustust. See kõhusõbralik versioon ei sisalda küüslauku ega sibulat ja vallutab kõigi tursasõprade südamed.
Valmistusaeg: 1 tund 20 minutit
Kogus: 4 inimesele
Koostisained
- 2 vees leotatud suurt tursafileed
- 12 väikest koorega kartulit
- 125 ml küüslaugumaitselist õli*
- 100 g peenikesteks ribadeks lõigatud porrulehti
- 1 ribadeks lõigatud punane paprika
- 1 loorberileht
- soola
- 1 tl magusat paprikapulbrit
Kate: peoga musti oliive
Valmistamine
Pese koorega kartulid hoolikalt, pane keevasse soolvette ja keeda 20 minutit.
Pane ahjuplaadile porru, paprika ja loorberileht.
Aseta nende peale tursa seljafileed, jättes naha allapoole.
Kurna kartulid ning mähi köögikäterätti, vajuta õrnalt nende peale ja pane ümber tursa.
Maitsesta natukese soola ja paprikapulbriga ning kalla peale veidi küüslaugumaitselist õli*.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 ºC juures 50 minutit.
Poole küpsetusaja möödumisel tõsta küpsetusvedelikku kala ja kartulite peale.
Lisa oliivid ja ongi valmis.
Madal FODMAP-ide sisaldus
Kogu retsept on ohutu: porru soovituslik kogus on 100 g ja loorberilehe soovituslik kogus on üks leht (sisaldab fruktoosi). Punane paprika, kartulid ja oliivid ei sisalda FODMAP-e, nii et võid neid süüa nii palju kui hing ihkab.
Soovitus
*Kui sa ei leia küüslaugumaitselist õli poest (peab olema korralikult kurnatud), võid selle ise teha. Selleks kuumuta õli ja lisa lapikuks vajutatud küüslauguküüs koos koorega. Lase 5 minutit pruunistuda ja eemalda küüslauk enne õli kasutamist.