Retseptid

Kookospiima ja laimiga lõhe

See kookospiima ja laimiga lõhe annab kodustele kalaroogadele kiire ja lihtsa uue kuue ning mis kõige olulisem – ei ärrita kõhtu.

Valmistusaeg: 25 min
Kogus: 3 inimesele

Koostisained

  • 3 lõhe seljafileed
  • 1 spl laimimahla
  • maitsestamiseks soola ja musta pipart
  • 1 spl oliiviõli
  • 50 g väikesteks kuubikuteks lõigatud punast paprikat
  • 180 ml konserveeritud kookospiima
  • 2 spl hakitud koriandrit

Valmistamine

Maitsesta lõhe laimimahla, soola ja pipraga. Kuumuta suures mittenakkuva kattega pannis õli ja prae, kuni lõhe on mõlemalt poolt kuldpruun.
Lisa paprikatükid ja prae, kuni need on pehmed.
Lisa kookospiim, sega korralikult ja küpseta veel 5–10 minutit.
Serveerides puista peale koriandrit.

Soovitused

Võid laimimahla asemel kasutada ka sidrunimahla.

Kui eelistad seljafilee asemel lõhesteike, ei ole oliiviõli vaja, kuna neis on piisavalt rasva.

Toitumisspetsialisti Sandra Rosmaninho Almeida (lõpetanud Monashi Ülikooli) soovitused
Kui järgid madala FODMAP-ide sisaldusega dieeti, on oluline, et toituksid sümptomite vältimiseks võimalikult mitmekesiselt ja õigetes kogustes. Punane paprika ei sisalda palju FODMAP-e ega tekita enamasti vaevuseid. Siiski on mõned inimesed selle suhtes tundlikud. Kui sa punast paprikat ei talu, jäta see retseptist välja. Konserveeritud kookospiim sisaldab sorbitooli, mistõttu võime seda tarbida kuni 60 ml, et mitte ületada sorbitooli soovitatavat kogust. Kuna retsept sisaldab 180 ml kookospiima, soovitan vaevuste vältimiseks süüa ühe kolmandiku valminud kogusest. Nii saad iga toidukorra ajal süüa ühe filee.

See kookospiima- ja laimikastmes lõhe on maitsev ning lihtsalt seeditav. Retsept on kiire ja väga lihtne valmistada, sobides ideaalselt perele õhtusöögiks. Head isu!

Reklaam