Kuna sõid viimati isetehtud pitsat? Kas oled tundnud puudust värskelt küpsetatud põhjast ning sulanud juustu ja pune lõhnast?
Kui jah, siis on mul sulle madala FODMAP-ide sisaldusega lahendus. See on uskumatult lihtne isetehtud pitsataigen, milleks on vaja ainult kolme koostisainet: gluteenivaba jahu, jogurtit ja oliiviõli.
Ettevalmistusaeg: 10 min
Küpsetusaeg: 25 min
Aeg kokku: 35 min
Kogus: 2 inimesele
Taigna koostisained:
- 150 g gluteenivaba isekerkivat jahu
- 145 g laktoosivaba jogurtit (kasutasin Kreeka jogurtit)
- 1 spl oliiviõli
- soola
- musta pipart
Pitsakate:
- tomatikastet
- riivjuustu
- laktoosivaba mozzarellat
- maitsestamiseks pipart
- 50 g konserveeritud seeni
Valmistamine
Kuumuta ahi 200 °C-ni ja pane ahjuplaadile küpsetuspaber.
Pane kõik taigna koostisained kaussi ja sega hoolega kätega, kuni moodustub pall.
Aja taigen ahjuplaadil laiali.
Silu ääred lusika- või noaseljaga.
Küpseta ahjus 10–15 minutit või kuni põhi on pealt kergelt krõbe.
Võta ahjust välja ning pane peale tomatikaste ja pitsakatted.
Küpseta veel 10 minutit või kuni juust on kuldne.
Soovitused
Selle pitsa valmistamiseks sobib kõige paremini Kreeka jogurt. Kui kasutad vedelamat, näiteks naturaalselt jogurtit, võib olla vaja veidi rohkem jahu (umbes 20 g rohkem).
Kui kasutad tavalist jahu, mis ei sisalda ksantaankummi ega kergitusaineid, lisa 2 tl küpsetuspulbrit ja 1–2 tl ksantaankummi.
Ja naudi!