Lähed sõbra juurde õhtusöögile ja ei tea, mida kaasa võtta? Miks mitte üks traditsiooniline magustoit, mis on kõigile meelt mööda?
Kas Portugali traditsiooniline magustoit „Natas do Ceu“ ei sisalda palju FODMAP-e? Sul vedas, sest see retsept ei sisalda! Aga see on täpselt sama maitsev. Tõeline väljakutse on hoopis süüa ainult üks ports. Mina igal juhul murdusin ja sõin kaks…
Valmistusaeg: 30 min
Kogus: 6 pokaali
Koostisained
- 400 ml laktoosivaba vahukoort
- 80 ml vett
- 150 g gluteenivabu Marie küpsiseid
- 80 g pruuni suhkrut
- 50 g tuhksuhkrut
- 5 suurt muna
- 1 kaneelikoor
- 1 sidruni koor
- jahvatatud kaneeli
Valmistamine
Vahusta munavalged ja tuhksuhkur, kuni tekib beseelaadne kreem. Pane see kõrvale.
Seejärel vahusta koor ja sega õrnalt besee sisse, kuni saad ühtlase kreemi. Pane see kõrvale.
Pane väikesesse potti munakollased, suhkur, vesi, poole sidruni koor ja kaneelikoor ning sega. Kuumuta keemiseni ja sega, kuni segu pakseneb.
Purusta küpsised. Pane need kõrvale.
Täida 6 magustoidupokaali järgmiselt: esimene kiht küpsised, teine kiht vahukoorekreem, kolmas kiht munakollasekreem ja lõpetuseks raputa peale kaneeli. Serveeri kohe.
Soovitused
Võid vahukoore asemel kasutada konserveeritud kookospiima, lisades sellele paar želatiinilehte. Sellisel juhul jälgi Monashi soovitusi koguste osas.
Kasuta suuri mune või kuut-seitset väikest muna.
Marie küpsiste puhul veendu, et need ei sisalda keelatud koostisaineid, milles on palju FODMAP-e.
Serveeri magustoit pühapäevase lõunaga ja naudi meeldivat söögielamust. Head isu!