Retseptid

Šokolaadivulkaan

Juba aastaid on mu lemmikmagustoit olnud vanillijäätisega serveeritud šokolaadivulkaan.

Madala FODMAP-ide sisaldusega šokolaadivulkaan
Varem oli mul õnnest puudu ainult üks poekülastus, et osta külmutatud šokolaadivulkaan ja jäätis. Pärast soole ärritussündroomi avastamist ei söönud ma seda väga kaua, kuni otsustasin teha retseptist oma versiooni.

Siin on mu laktoosi- ja gluteenivaba ning madala FODMAP-ide sisaldusega, aga väga maitsev šokolaadivulkaan.

Ettevalmistusaeg: 10 min
Küpsetusaeg: 10 min
Aeg kokku: 20 min
Kogus: 2 inimesele

Koostisained

  • 1 muna
  • ¼ tassi pruuni suhkrut
  • 2 spl pruuni riisi jahu
  • ¼ tassi kookosõli
  • 80 g 70% šokolaadi
  • kakaopulbrit vormidesse raputamiseks

Valmistamine

Sulata kookosõli ja šokolaad ning pane kõrvale.
Klopi omavahel muna ja suhkur.
Lisa need šokolaadi- ja õlisegule ning klopi kiiresti.
Lisa jahu ja sega korralikult.
Määri küpsetusvormid kookosõliga ja raputa neile kakaod.
Kalla taigen vormidesse.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 190–200 ºC juures 10 minutit.
Võta vulkaanid ahjust välja, oota üks minut ja seejärel eemalda vormidest.

Soovitused

Võid kasutada kõiki lubatud jahusid ja vadakuvalgu isolaadi pulbrit.
Kookosõli asemel võid kasutada võid või gheed.

Head isu!

Reklaam